over mij

over mij

Hi! Mijn naam is Henri van den Berg en met Imaginephoto wil ik als fotograaf unieke verhalen vastleggen. Met een achtergrond bij Defensie heb ik een behoorlijke reis afgelegd naar waar ik nu ben als trouw fotograaf. Ik neem je graag mee in mijn verhaal. Laat je inspireren, neem een kijkje bij mijn werk en wie weet sta ik straks op jouw bruiloft om een van jouw mooiste herinneringen te vereeuwigen. 

Dit ben ik! Samen met mijn vrouw Joyce en zoontje Lucas woon ik op de Veluwe in Ermelo. Ons huis staat midden tussen de bossen en ondanks dat ik echt wel kan genieten van het stadse leven, voelt dit pas echt als thuiskomen. Ik kan me uren terugtrekken in mijn loods en sleutelen aan oldtimers of een eind rijden op mijn motor. Het avontuurlijke zit in mijn bloed. Van wintersport tot Tae Kwondo, eigenlijk zit ik nooit echt stil. Een hele vakantie op het strand liggen zit er voor mij dan ook niet in. Ik ga liever de natuur in, lange strandwandelingen maken, rotsen beklimmen of de bergen in. Samen met mijn gezin of soms juist alleen op pad naar nog onontdekte plekken. 

Dit ben ik! Samen met mijn vrouw Joyce en zoontje Lucas woon ik op dit moment in Ermelo. Ons huis staat midden tussen de bossen en ondanks dat ik kan genieten van het stadse leven, voelt dit pas echt als thuiskomen. Ik kan me uren terugtrekken in mijn loods en sleutelen aan oldtimers of een eind rijden op mijn motor. Het avontuurlijke zit in mijn bloed. Van wintersport tot Tae Kwondo, eigenlijk zit ik nooit echt stil.

Een hele vakantie op het strand liggen zit er voor mij dan ook niet in. Ik ga liever de natuur in, lange strandwandelingen, rotsen beklimmen of de bergen in. Samen mijn gezin of soms juist alleen op pad naar nog onontdekte plekken. 

De liefde voor het fotograferen

Mijn passie voor fotografie begon in 2012, toen ik mijn eerste camera kreeg. Wat begon met het fotograferen van oldtimers werd al snel serieuzer toen ik een basiscursus fotografie volgde. Het doel? Goede foto’s kunnen maken tijdens mijn uitzending naar Afghanistan. In totaal heb ik daar 6,5 maand doorgebracht. Naast mijn functie als monteur kreeg ik de mogelijkheid om de missie vast te leggen en werd ik een soort verslaggever met mijn fotografie. Al snel werd duidelijk dat ik hier meer mee moest gaan doen.

Eenmaal terug in Nederland volgde ik de fotovakschool en was ik huisfotograaf van de band ‘Adam and the Relevants’. Tijdens mijn opleiding en door alle waanzinnige dingen die ik tot nu toe had mogen vastleggen, werd het voor mij steeds duidelijker: dit is wat ik écht wil! In 2015 ging ik naar de KVK en Imaginephoto was een feit! Het werken met mensen vond ik altijd al erg leuk. Dus na twee proefbruiloften én meteen een nominatie voor Bruidsfoto en Filmawards in 2016 was ik er klaar voor. Ik ging parttime werken bij Defensie en in februari 2020 stopte mijn tijd daar. Ik ga me volledig focussen op Imaginephoto en ben klaar voor een nieuw avontuur als fotograaf.

Het vastleggen van een intiem en bijzonder moment is waar mijn hart ligt. Een beeld, een fractie van een seconde eruit laten springen en het tastbaar maken dat is waar ik het voor doe. Met mijn fotografie probeer ik niet alleen een mooi plaatje te schieten, maar ook de emotie, het verhaal en de herinnering erachter tot leven te laten komen. Mensen echt leren kennen. Dit maakt fotografie voor mij hét beroep. Elke situatie en elke bruiloft is anders, een uitdaging waar ik keer op keer een kick van krijg. 

Behalve bruiloften fotografeer ik ook stellen, doe ik newborn en gezins shoots. Mijn stijl is journalistiek en ongedwongen, maar soms zwicht ik ook voor een goed geposeerde foto. Bekijk mijn portfolio en neem gerust contact op als je meer over mij wilt weten.

Waarom bruidsfotograaf?

Meer weten?

In the end we’ll all become stories – Margaret Atwood